- Puneți bucățile de somon în congelator pentru 20 de minute, atât cât să fie ferm.
- Fărâmițați somonul cu mâna, nu trebuie să aibe textură de piure.
- Bateți oul într-un castron mare și turnați-l peste pește.
- Adăugați peste somon menta tocată, ardeiul roșu, coriandrul, ceapa verde, sucul de limetă, sarea și pesmetul.
- Amestecați bine ingredientele pentru a obține o compoziție omogenă.
- Impărțiți compoziția în 4 grămezi egale.
- Cu mâna ușor umedă, formați fiecare grămadă într-o minge, apoi aplatizați ușor pentru a obține forma unui disc.
- Într-o tigaie adăugați ulei la încins și gătiți burgerii de somon câte 4 minute pe fiecare parte.
- Cât timp se prăjesc, amestecați maioneza cu sucul și coaja de limetă.
- Serviți burgeții cu sosul pregătit și cu salată.
Credit Foto: Fotolia/ Titarenko
Poza principala
- 1 ou
- 700 g file somon
- jumătate ardei roșu, tocat mărunt
- 2 linguri mentă proaspătă, tocată
- 2 linguri coriandru, proaspăt
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingurițe suc limetă
- jumătate linguriță sare
- 45 g pesmet Panko
- 2 linguri ulei măsline
- 6 linguri maioneză
- 2 linguri zeamă limetă
- jumătate linguriță coajă lămâie
- 4 chifle
Peștele pregătit într-o altă variantă, aceea de junk food sănătos.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu