Home » Mâncăruri » Burgeri de somon cu maioneza de limeta
Mâncăruri

Burgeri de somon cu maioneza de limeta

  • Puneți bucățile de somon în congelator pentru 20 de minute, atât cât să fie ferm.
  • Fărâmițați somonul cu mâna, nu trebuie să aibe textură de piure.
  • Bateți oul într-un castron mare și turnați-l peste pește.
  • Adăugați peste somon menta tocată, ardeiul roșu, coriandrul, ceapa verde, sucul de limetă, sarea și pesmetul.
  • Amestecați bine ingredientele pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Impărțiți compoziția în 4 grămezi egale.
  • Cu mâna ușor umedă, formați fiecare grămadă într-o minge, apoi aplatizați ușor pentru a obține forma unui disc.
  • Într-o tigaie adăugați ulei la încins și gătiți burgerii de somon câte 4 minute pe fiecare parte.
  • Cât timp se prăjesc, amestecați maioneza cu sucul și coaja de limetă.
  • Serviți burgeții cu sosul pregătit și cu salată.

  Credit Foto: Fotolia/ Titarenko

Poza principala

burgeri_somon_sos_maioneza.jpg

  • 1 ou
  • 700 g file somon
  • jumătate ardei roșu, tocat mărunt
  • 2 linguri mentă proaspătă, tocată
  • 2 linguri coriandru, proaspăt
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 lingurițe suc limetă
  • jumătate linguriță sare
  • 45 g pesmet Panko
  • 2 linguri ulei măsline
  • 6 linguri maioneză 
  • 2 linguri zeamă limetă
  • jumătate linguriță coajă lămâie
  • 4 chifle
Peștele pregătit într-o altă variantă, aceea de junk food sănătos.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.