Dă startul petrecerilor de vară alături de prieteni și răsfață-i cu cel mai gustos burrito.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 căței de usturoi mari, decojiți
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură boia dulce
- 1 lingură chimion măcinat
- 2 linguri de boabe de coriandru măcinate
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 700 g mușchi de vită, tăiat pe lungime și apoi în sferturi
- 450 g roșii tocate
- 2 ardei grași roșii, tăiați pe lungime și tocați
- 4 linguri pastă de roșii
- 1 linguriță ardei iute jalapeno murați
- câteva crenguțe coriandru
- 1 frunză de dafin
- 8 foi de tortilla de porumb
- sare
- piper măcinat
Pentru umplutură:
- brânză cheddar rasă
- măsline negre
- roșii feliate subțire
- salată verde
Modalitate de preparare:
- Puneți usturoiul pe un tocător, presărați-l cu puțină sare și striviți-l.
- Transferați usturoiul într-un castron și amestecați până când se transformă într-o pastă.
- Amestecați pasta cu oregano, boia, chimion, coriandru măcinat și ulei.
- Frecați bucățile de carne cu acest amestec, apoi asezonați-le cu sare și piper.
- Puneți roșiile, ardeii, pasta de roșii, ardeii jalapeno, dafinul și tulpinile de coriandru în oala slow cooker, iar deasupra așezați bucățile de carne.
- Acoperiți cu capacul și gătiți totul pentru 10 ore pe modul LOW, până când carnea devine fragedă.
- Scoateți carnea, acoperiți-o cu folie și lăsați-o să se odihnească aproximativ 10 minute.
- Aruncați foaia de dafin și tulpinile de coriandru, acoperiți oala din nou și păsatrați sosul cald.
- Între timp, încingeți cuptorul la 180 de grade.
- Înfășurați foile de tortilla în folie de aluminiu și încălziți-le 10 minute.
- Rupeți carnea fâșii, amestecați-le cu sosul din oală și asezonați cu sare și piper.
- Puneți câte o grămăjoară de carne în centrul fiecărei felii de tortilla.
- Adăugați variantele de umplutură după gust, presărați frunze de coriandru, rulați tortilla și repetați operașiunea cu restul ingredientelor.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu