1.Pentru foaia de pandișpan, pune la bain-marie un vas în care amesteci bine ouăle întregi cu 100 g zahăr. Când ai obținut o cremă spumoasă, dublă ca volum inițial, dă deoparte și lasă să se răcească, bătând cu mixerul mai departe.
2.Încorporează în spumă 90 g făină, cernută, și untul. Toarnă compoziția pentru foaia de pandișpan în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-o 10-12 minute maximum. Lasă să se răcească.
3.Pentru crema în care învelești buturuga, înfierbântă smântâna și încorporează ciocolata mărunțită.
4.Pentru crema de umplutură, pune laptele la fiert cu un praf de sare și miezul de la păstaia de vanilie. După 1-2 minute, dă deoparte. Freacă gălbenușurile cu restul de zahăr până ce acesta se topește. Adaugă făina rămasă și câteva linguri din laptele strecurat, cât să se omogenizeze crema și să ajungă la o temperatură apropiată laptelui. Toarnă atunci crema peste restul de lapte și mai pune pe foc alte câteva minute, până când crema a devenit densă. Dă deoparte.
5.Toarnă crema pentru umplutură peste foaia de pandișpan, nivelează ușor și rulează. Toarnă deasupra cealaltă cremă, nivelează cu ajutorul unei spatule și modelează cu ajutorul unei furculițe. Dă la rece peste noapte și abia apoi feliează buturuga de ciocolată.
credit foto: Guliver/Thinckstock
3 ouă + 4 gălbenușuri
250 g zahăr tos
140 g făină
30 g unt topit
300 g ciocolată
250 ml smântână pentru frișcă
600 ml lapte
1 baton de vanilie
sare
Adaugă comentariu