Deserturi & băuturi

Buturuga de ciocolata

1.Pentru foaia de pandișpan, pune la bain-marie un vas în care amesteci bine ouăle întregi cu 100 g zahăr. Când ai obținut o cremă spumoasă, dublă ca volum inițial, dă deoparte și lasă să se răcească, bătând cu mixerul mai departe.

2.Încorporează în spumă 90 g făină, cernută, și untul. Toarnă compoziția pentru foaia de pandișpan în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-o 10-12 minute maximum. Lasă să se răcească.

3.Pentru crema în care învelești buturuga, înfierbântă smântâna și încorporează ciocolata mărunțită.

4.Pentru crema de umplutură, pune laptele la fiert cu un praf de sare și miezul de la păstaia de vanilie. După 1-2 minute, dă deoparte. Freacă gălbenușurile cu restul de zahăr până ce acesta se topește. Adaugă făina rămasă și câteva linguri din laptele strecurat, cât să se omogenizeze crema și să ajungă la o temperatură apropiată laptelui. Toarnă atunci crema peste restul de lapte și mai pune pe foc alte câteva minute, până când crema a devenit densă. Dă deoparte.

5.Toarnă crema pentru umplutură peste foaia de pandișpan, nivelează ușor și rulează. Toarnă deasupra cealaltă cremă, nivelează cu ajutorul unei spatule și modelează cu ajutorul unei furculițe. Dă la rece peste noapte și abia apoi feliează buturuga de ciocolată.

credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

buturuga_de_ciocolata_mi.jpg

3 ouă + 4 gălbenușuri

250 g zahăr tos

140 g făină

30 g unt topit

300 g ciocolată

250 ml smântână pentru frișcă

600 ml lapte

1 baton de vanilie

sare

Buturuga de ciocolată este prăjitura tradițională de Crăciun în Franța, o adevărată provocare pentru orice gospodină, dar și un răsfăț culinar.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE