Calamar prajit cu curry

  1. Curățați și spălați tuburile de calamar.
  2. Tăiați-l în inele cu o grosime de aproximativ 2 cm.
  3. Combinați făina, sarea și oregano într-un recipient.
  4. Încingeți o cantitate suficientă de ulei de floarea soarelui pentru a prăji calamarul.
  5. Tăvăliți inelele de calamar prin amestecul de făină și prăjiți-le în baie de ulei.
  6. Când sunt ușor crocante, scoateți calamarul pe un platou cu hârtie absorantă pentru a elimina excesul de ulei.
  7. Pentru a prepara sosul, puneți pudra de curry într-un vas mic, turnați 200 de ml de apă și lăsați să fiarbă la foc mic până când rămâne un sfert din cantitatea de apă. 
  8. Strecurați amestecul și combinați-l cu maioneza, iaurtul și usturoiul pasat.
  9. Asezonați cu sare și piper după gust.
  10. Serviți inelele decalamar cu acest sos. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

calamar_prajit_cu_sos_curry.jpg

  • 6 tuburi de calamar proaspăt
  • 200 g făină
  • 1 linguriță sare
  • ulei floarea soarelui, pentru prăjit

 Pentru sos:

  • 100 g maioneză
  • 100 g iaurt
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură pudră curry
  • sare
  • piper negru  măcinat
Crocant, gustos și servit cu sos aromat, acest preparat este un succes total dacă iubești fructele de mare.
Numar de portii
3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE