- Curățați și spălați tuburile de calamar.
- Tăiați-l în inele cu o grosime de aproximativ 2 cm.
- Combinați făina, sarea și oregano într-un recipient.
- Încingeți o cantitate suficientă de ulei de floarea soarelui pentru a prăji calamarul.
- Tăvăliți inelele de calamar prin amestecul de făină și prăjiți-le în baie de ulei.
- Când sunt ușor crocante, scoateți calamarul pe un platou cu hârtie absorantă pentru a elimina excesul de ulei.
- Pentru a prepara sosul, puneți pudra de curry într-un vas mic, turnați 200 de ml de apă și lăsați să fiarbă la foc mic până când rămâne un sfert din cantitatea de apă.
- Strecurați amestecul și combinați-l cu maioneza, iaurtul și usturoiul pasat.
- Asezonați cu sare și piper după gust.
- Serviți inelele decalamar cu acest sos.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 6 tuburi de calamar proaspăt
- 200 g făină
- 1 linguriță sare
- ulei floarea soarelui, pentru prăjit
Pentru sos:
- 100 g maioneză
- 100 g iaurt
- 1 cățel usturoi
- 1 lingură pudră curry
- sare
- piper negru măcinat
Crocant, gustos și servit cu sos aromat, acest preparat este un succes total dacă iubești fructele de mare.
Numar de portii
3
Facebook Comments
Adaugă comentariu