1. Taie tentaculele mărunt și dă calamarii curățați sub un jet de apă rece.
2. Călește ceapa tocată mărunt într-o lingură cu ulei încins. Adaugă ardeiul mărunțit și călește-le împreună.
3. Adaugă fileurile de anșoa și tentaculele. După 1-2 minute, adaugă usturoiul zdrobit și apoi stinge cu vin. Lasă să se evapore alcoolul.
4. Pune 200 g roșii cherry tăiate și lasă să scadă sosul format. Ia de pe foc, potrivește gustul de sare și piper, apoi încorporează pesmetul.
5. Umple calamrii cu acest amestec, închide-i cu o scobitoare și rumenește-i pe un grătar încins, uns în prealabil cu puțin ulei.
6. Servește calamarii umpluți imediat.
credit foto: © Lorenzo Buttitta – Fotolia.com
2 calamari mari
1 ceapă albă
1 ardei gras roșu
500 g roșii cherry
1-2 căței de usturoi
2 fileuri de anșoa
2 linguri cu pesmet
50 ml vin alb
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu