1.Într-o tigaie, încinge trei linguri cu ulei cu doi căței de usturoi zdrobiți și fileurile de anșoa. Lasă pe foc până se topesc acestea din urmă și toarnă jumătate din vin.
2.Odată vinul evaporat, adaugă două linguri cu pătrunjel și firimuturile de pâine, înmuiate și foarte bine scurse.
3.Amestecă foarte bine totul și lasă să se răcorească. Încorporează ouăle, parmezanul, sare și piper după gust.
4.Umple calamarii cu această compoziție și prinde-I la capăt cu o scobitoare.
5.Pune restul de ulei în tigaie împreună cu usturoiul feliat astfel încât să-l poți scoate repede atunci când devine arămiu.
6.Rumenește calamarii și toarnă restul de vin, acoepră și lasă maximum 10 minute pe foc mic. Stinge focul, adaugă sare, piper și restul de pătrunjel tocat.
7.Servește calamarii umpluți (rețeta andaluză) imediat.
credit foto: © Lsantilli – Fotolia.com
500 g calamari (tuburi)
30 g parmezan
6 fileuri de anșoa
2 ouă
4 căței de usturoi
3 linguri cu pătrunjel tocat
6 linguri cu ulei de măsline
120 g firimituri de pâine
1 pahar cu vin alb
sare
piper
Adaugă comentariu