Peștele preparat cât mai lejer pentru a-i păstra aromele.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 calcani, circa 500 g fiecare
- 2 crenguțe mari de rozmarin
- 12 frunze de busuioc
- 1 lingură ulei măsline
- 100 g unt, tăiat în bucăți
- 2 frunze de dafin
- câteva crenguțe de cimbru
- vin alb sec
- sare de mare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Tăiați și îndepărtați aripioarele, apoi pielea închisă la culoare și capetele calcanilor. Spălați peștele și uscați-l prin tamponare. Încingeți cuptorul la 180 grade.
- Rupeți rozmarinul în 12 crenguțe mici și înfășurați strâns fiecare crenguță într-o frunză de busuioc.
- Așezați calcanul cu pielea în sus pe suprafața de lucru și înfigeți în pește crenguțele de rozmarin învelite în busuioc.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți peștele 30 de secunde pe fiecare parte.
- Între timp, încingeți untul într-o cratiță mică, până se topește și începe să facă spumă.
- Turnați untul într-o tavă mare de cuptor și așezați calcanul.
- Presărați frunzele de dafin și crenguțele de rozmarin deasupra peștelui și stropiți cu vin alb.
- Asezonați cu sare și piper.
- Coaceți peștele 8-10 minute, turnând de 1-2 ori zeamă peste pește cu o lingură.
- Serviți cu fasole verde, cartofi sau salată la alegere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu