1. Într-un castron, amestecă drojdia cu zahărul, 50 g făină și 75 ml apă călduță. Lasă maiua la dospit un sfert de oră.
2. Separat, cerne făina, fă în mijloc o adâncitură și adaugă maiaua, uleiul, restul de apă și un praf de sare. Frământă un aluat bine legat. Acoperă-l și lasă-l să crească.
3. Întinde din aluat patru-șase foi potrivit de groase. Unge fiecare foaie cu puțină cremă de ciocolată și gem de caise. Pe jumătate, așază din loc în loc cubulețe de caise. Acoperă-le cu cealată jumătate și presează pe margine.
4. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să crească 10 minute. Coace-le apoi la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute.
5. După ce s-au răcorit, unge-le cu zahărul pudră frecat energic cu zeama de lămâie și apa călduță.
credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat:
400 g făină
20 g drojdie
1 linguriță cu zahăr
150 ml apă
5 linguri cu ulei de măsline
sare
Pentru umpltură:
100 g gem de caise
200 g caise (din compot sau proaspete)
100 g cremă de ciocolată
1 ou
Pentru glazură de lămâie:
100 g zahăr pudră
2 linguri cu suc de lămâie
1 lingură cu apă caldă
Adaugă comentariu