1.Într-un castron, amestecă drojdia cu o lingură cu făină, 3-4 linguri cu apă caldă și zahăr până obţii o pastă. Acoperă, lasă să crească puţin și cerne făina separat.
2.Pune în mijloc maiaua crescută, uleiul și sarea. Frământă ușor toate aceste ingrediente, până obţii un aluat moale, dar elastic. Lasă la crescut până își dublează volumul.
3.Întinde o foaie potrivit de groasă și taie rotunduri mai măricele. Unge-le pe jumătate cu sos de roșii amestecat cu frunze de salvie tocate fin. Presară cașcaval ras, pune măsline, ciuperci feliate,ardei și ceapă tăiate mărunt.
4.Acoperă cu cealaltă jumătate și presează ușor pe margine. Pune portofelele într-o tavă unsă și tapetată. Ungele cu puţin ulei și coace-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.
200 g cașcaval de post
2 linguri cu sos de roşii
100 g măsline rondele
1 ardei gras
1 ceapă mică
3 ciuperci
salvie uscată
ulei de măsline
Pentru aluat :
250 g făină
150 ml apă caldă
3 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu drojdie uscată
1/2 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu sare
Adaugă comentariu