Home » Aperitive, salate, sosuri » Calzone
Aperitive, salate, sosuri

Calzone

1.Într-un castron, amestecă drojdia cu o lingură cu făină, 3-4 linguri cu apă caldă și zahăr până obţii o pastă. Acoperă, lasă să crească puţin și cerne făina separat.
 
2.Pune în mijloc maiaua crescută, uleiul și sarea. Frământă ușor toate aceste ingrediente, până obţii un aluat moale, dar elastic. Lasă la crescut până își dublează volumul.
 
3.Întinde o foaie potrivit de groasă și taie rotunduri mai măricele. Unge-le pe jumătate cu sos de roșii amestecat cu frunze de salvie tocate fin. Presară cașcaval ras, pune măsline, ciuperci feliate,ardei și ceapă tăiate mărunt.
 
4.Acoperă cu cealaltă jumătate și presează ușor pe margine. Pune portofelele într-o tavă unsă și tapetată. Ungele cu puţin ulei și coace-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.

 Bruschete de vinete cu legume

Mini-pizza vegetariana

Poza principala

calzone_mica.jpg

    200 g cașcaval de post
    2 linguri cu sos de roşii
    100 g măsline rondele
    1 ardei gras
    1 ceapă mică
    3 ciuperci
    salvie uscată
    ulei de măsline
Pentru aluat :
    250 g făină
    150 ml apă caldă
    3 linguri cu ulei de măsline
    1 linguriță cu drojdie uscată
    1/2 linguriță cu zahăr
    1 linguriță cu sare

 

Pizza simpla

Poftești la o pizza, dar nu ai găsit o rețetă numai cu ingrediente de post? Noi am găsit-o și ți-o împărtășim!
Numar de portii
6
Calorii
350
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.