1.Spală spanacul și opărește-l în apă cu un praf de sare.
2.Separat, călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit. La final, adaugă spanacul scurs bine. După ce s-a răcorit încorporează brânza ricotta și potrivește gustul de sare și piper.
3.Între timp, topește untul. Adaugă făina, după care toarnă laptele rece. Amestecă și lasă să fiarbă 10 minute. Lasă să se răcească. Adaugă gălbenușurile și un praf de sare și nucșoară.
4.Opărește pastele în apă cu sare, clătește-le cu apă, după care umple-le cu amestecul de brânză și ricotta.
5.Așază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Printre ele toarnă sosul bechamel. Presară deasupra parmeazn ras. Lasă aceste cannelloni cu ricotta si spanac la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
Credit foto: Photoland/Profimedia
300 g cannelloni
50 g parmezan ras
50 g unt
Pentru umplutură:
400 g spanac
250 g ricotta
1 ceapă
4 căței de usturoi
ulei de măsline
sare
piper
Pentru sos bechamel:
50 g unt
40 g făină
500 ml lapte
2 gălbenușuri
nucșoară
sare
Adaugă comentariu