
In timpul prelucrarii, o parte din masa produselor este eliminata. Aceasta parte este specifica fiecarui tip de aliment, fiind insa influentata si de modul de preparare.
In medie, pentru pregatirea unei mese trebuie sa se aiba in vedere, cu aproximatie, urmatoarele cantitati nete de alimente, neprelucrate, pentru o persoana:
– carne, in jur de 200 g
– peste, intre 200 si 300 g
– cartofi, 200-300 g
– fasole verde, 100-150 g
– mazare, 200-300 g
– spanac, 250-300 g
Un pui mare, de circa 1,2 kg, ajunge pentru 4 persoane, iar un curcan mare, de 8-10 kg, ajunge pentru 12-14 persoane.
Totodata, daca nu avem ustensile necesare masurarii ingredientelor, ne putem ajuta de cele de baza precum lingura, lingurita si cana de ceai. O lingurita poate cantari intre 4 si 7 grame de ingredient; o lingura, intre 12 si 25 de grame de ingredient; o cana de 250 ml, intre 150 de grame de ingredient solid si 250 ml de ingredient lichid.
Adaugă comentariu