Un preparat inspirat din bucătăria siciliană, perfect pentru zilele de vară.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 căței de usturoi, tăiat în felii subțiri
- câteva crenguțe de cimbru,
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe roșii, fin feliate
- 3 tije țelină apio, tăiate pe diagonală
- 4 dovlecei, tăiați bucăți
- 400 g roșii la conservă
- 2 lingurițe capere
- 1 lingură oțet de vin roșu
- 4 piepți de pui fără piele
Modalitate de preparare:
- Pune-un sfert din usturoi, cimbru și o parte din condimente, împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește timp de aproximativ 2 minute.
- Se încălzește uleiul rămas într-o altă tigaie.
- Adăugați ceapa și țelina, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până se înmoaie.
- Se adaugă dovleceii și restul de usturoi, apoi se prăjește timp de câteva minute să se înmoaie.
- Se adaugă roșiile, 1/2 cană cu apă, caperele, oțetul, stafidele și condimente.
- Se fierbe ușor timp de aproximativ 20 de minute până când preparatul formează un sos consistent.
- Între timp, se taie pieptul de pui în jumătate.
- Așezați-le între 2 straturi de hârtie de copt și aplatizați ușor cu un sucitor.
- Se încinge o tigaie și se freacă puiul cu ulei aromatizat cu cimbru și usturoi.
- Gătiți timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gătite.
- Se taie carnea de pui în fâșii și se servește alături de caponata.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu