Foto
Thinkstock/ getty images
Tocăniță delicioasă pe bază de vinete, usturoi, capere și roșii.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- ulei măsline
- 2 vinete, tăiate bucăți
- 1 linguriță oregano
- sare
- piper măcinat
- 1 ceapă roșie, tocată
- 2 căței usturoi
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 2 linguri capere
- 1 mână măsline verzi, fără sâmburi
- 2 linguri oțet cu ierburi aromate
- 5 roșii tăiate în bucăți mari
Modalitate de preparare:
- Într-o cratiță turnați câteva linguri cu ulei de măsline și lăsați-o pe foc să se încingă.
- Adăugați bucățile de vinete și oregano. Condimentați cu sare și piper și amestecați pentru a distribui uniform uleiul și condimentele.
- Lăsați-le pe foc pentru 4-5 minute, amestecând din când în când.
- Când vinetele s-au rumenit pe ambele părți, adăugați ceapa tocată, usturoiul și tulpinile de pătrunjel tocate.
- Mențineți pe foc pentru câteva minute.
- Adăugați caperele scurse, măslinele și oțetul cu ierburi.
- Când se evaporă oțetul adăugați roșiile și fierbeți la foc mic pentru 15 minute.
- Stropiți cu ulei de măsline și serviți cu frunze de pătrunjel tocate.
Facebook Comments
Adaugă comentariu