Home » Vegetarian & vegan » Caponata siciliana
Vegetarian & vegan

Caponata siciliana

Foto
Thinkstock/ getty images
Tocăniță delicioasă pe bază de vinete, usturoi, capere și roșii.
caponata_siciliana.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • ulei măsline
  • 2 vinete, tăiate bucăți
  • 1 linguriță oregano
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ceapă roșie, tocată
  • 2 căței usturoi
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri capere
  • 1 mână măsline verzi, fără sâmburi
  • 2 linguri oțet cu ierburi aromate
  • 5 roșii tăiate în bucăți mari

  Modalitate de preparare:

  1. Într-o cratiță turnați câteva linguri cu ulei de măsline și lăsați-o pe foc să se încingă.
  2. Adăugați bucățile de vinete și oregano. Condimentați cu sare și piper și amestecați pentru a distribui uniform uleiul și condimentele.
  3. Lăsați-le pe foc pentru 4-5 minute, amestecând din când în când.
  4. Când vinetele s-au rumenit pe ambele părți, adăugați ceapa tocată, usturoiul și tulpinile de pătrunjel tocate.
  5. Mențineți pe foc pentru câteva minute.
  6. Adăugați caperele scurse, măslinele și oțetul cu ierburi.
  7. Când se evaporă oțetul adăugați roșiile și fierbeți la foc mic pentru 15 minute. 
  8. Stropiți cu ulei de măsline și serviți cu frunze de pătrunjel tocate.

  

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.