1. Taie vânata cubulețe, presară sare și lasă într-o sită, la scurs, cel puțin jumătate de oră. Pune-le apoi pe un șervet de hârtie pentru a absorbi apa și prăjește-le în uleiul înfierbântat împreună cu ardeii tăiați cubulețe.
2. Separat, opărește roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare, apoi taie-le cuburi. Călește într-o tigaie adâncă (wok) ceapa și usturoiul tocate, adaugă măslinele și caperele, țelina apio tăiată mărunt.
3. Când toate legumele s-au înmuiat, pune roșiile tocate, ardeii și vânăta. Amestecă ușor și lasă să fiarbă 10-15 minute, acoperit.
4. Presară zahărul după gust și oțetul balsamic și mai lăsă să fiarbă încet până a dispărut mirosul de oțet.
5. La final, potrivește gustul de sare și piper. Dă deoparte și presară frunze de busuioc. Servește caponata caldă sau rece, e la fel de delicioasă si ideala pentru zilele de post.
1 vânătă mare (sau 2 mici)
1 kg roșii
2 cepe mari
1-2 ardei grași
100 g măsline
1 tulpină apio
1-2 căței de usturoi
1 lingură cu capere
2 linguri cu oțet balsamic
1-2 lingurițe cu zahăr
busuioc
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu