Puneti vinul, cimbrul si condimentele intr-un recipient adanc, non-metalic. Adaugati bucatile de caprioara, acoperiti si lasati sa se marineze peste noapte, la frigider.
Pentru sos: Puneti coacazele, zaharul si vinul intr-o tigaie la foc mic si fierbeti 10 minute pana cand fructele de inmoaie. Adaugati jeleul de coacaze si amestecati. Puneti apoi mustarul.
Pentru a gati caprioara: Scoateti carnea din marinata si uscati-o cu putina hartie de bucatarie. Incalziti bine de tot uleiul intr-o tigaie si prajiti carnea cam 15 minute pentru o friptura medie spre bine facuta.
Scoateti carnea din tigaie si lasati-o sa se odihneasca pentru cateva minute. Reincalziti sosul, adaugand si lichidul ramas dupa prajirea caprioarei. Asezonati. Taiati carnea si serviti cu sos de coacaze.
150 ml vin rosu
cateva crengute de cimbru
10 bobite ienupar
6 bobite piper negru, zdrobite
4 fripturi de caprioara (pulpa/muschi)
1 lingura ulei
Pentru sos:
300 g coacaze, proaspete sau congelate
2 linguri zahar demerara
150 ml vin rosu
1-2 linguri jeleu de coacaze
1 lingurita mustar Dijon
Adaugă comentariu