Home » Caracatita cu ierburi aromatice

Caracatita cu ierburi aromatice

Ceapa tăiată în bucați se pune la fiert împreună cu morcovii și un praf de sare.
În aceeași oală se adaugă caracatița și se fierbe totul pentru 50 minute.
Când timpul s-a scurs, caracatița se trece pe sub un jet de apă rece, se curață și se taie în bucăți de mărime medie.
Pentru asezonare, se toacă marunt 4 frunze de cimbru, firul de ceapă verde și busuiocul.
Se amestecă într-un castron împreună cu sucul de la jumătate de lămâie și 4 linguri cu ulei de măsline.
Se condimentează după gust cu sare și piper și se adaugă peste caracatiță.
Se acoperă vasul cu folie alimentară pentru a se aromatiza.
De la dovlecei se extrag semințele, iar bucățile rămase se taie pe lungime și apoi în cubulețe foarte mărunte.
Roșiile se opăresc 2 minute, se curăță de piele și se taie în cubulețe.
Pune la încins o tigaie, adaugă o lingură cu ulei de măsline și călește usturoiul pisat.
Adaugă dovleceii, două crenguțe de cimbru tocate, sare și piper.
Lasă la călit aproximativ 5 minute.
Se așează pe farfurie întâi dovleceii, bucătile de caracatiță cu ierburile aromatice și câteva roșii.

Credit foto: Fotolia/ haveseen

 

Poza principala

caracatita_dovlecei_ierburi_aromatice.jpg

800 g caracatiță
60 g ceapă
80 g morcovi
1 fir ceapă verde
6 frunze busuioc
6 crenguțe cimbru
1 lămâie
6 linguri ulei măsline
1 cățel usturoi
400 g dovlecei
150 g roșii
sare
piper

Pregătește-le celor dragi o cină elegantă cu influențe mediteraneene!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE