- Într-o tigaie mare combină 2 litri de apă împreună cu ceapă, usturoi, prosciutto, pătrunjel și sare.
- Se aduce în punctul de fierbere și se lasă la foc moderat 5 minute
- Se adaugă caracatița curățată și se lasă să fiarbă timp de 1 oră, se scurge și se lasă la uscat.
- Între timp se prepară sosul de fasole neagră și pere.
- Într-o tigaie mică se încălzește uleiul vegetal.
- Se adaugă fasolea și se lasă la foc mic pentru 2 minute.
- Se adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa și se lasă să fiarbă încă 4 minute.
- Adăugați ardeiul roșu și ardeiul iute și lăsați pentru încă 2 minute.
- Adăugați perele și eliminați de pe sursa de foc.
- Încorporați sucul de lămâie și arpagicul.
- Într-un castron mic amestecați miso cu oțet balsamic, ulei, cerneala de calamari și 2 linguri de apă. Condimentați totul cu sare și piper.
- Într-un castron amestecați uleiul de măsline cu paprika și frecați caracatița peste tot. Potriviți gustul cu sare.
- Într-o tigaie încălziți uleiul vegetal până devine sclipitor.
- Adăugați caracatița și gătiți la foc iute până se rumenește, aproximativ 6 minute.
- Distribuiți vinegreta în farfurii și așezați câte un tentacul de caracatiță.
- Turnați deasupra sos de fasole neagră.
- Garnisiți cu fruze de rucola și pere.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1/2 ceapă mică feliată
- 6 căței usturoi, tăiați în două
- 2 fire pătrunjel
- 350 g prosciutto
- 1 linguriță sare
- 1 kg caracatiță ( tentacule )
Pentru sos:
- 50 ml ulei vegetal
- 2 lingurițe fasole neagră fermentată
- 1 linguriță usturoi
- 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
- 1 ceapă mică tocată
- 1 linguriță ardei gras roșu, tăiat cuburi
- 1 linguriță cuburi ardei iute
- 1/2 pară tăiată în cuburi
- 1 lingură suc de lămâie proaspăt
- 1 lingură arpagic tocat
Vinegretă Miso:
- 1 lingură miso alb
- 2 linguri oțet balsamic
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 linguriță cerneală calamar ( opțional )
- sare
- piper măcinat
Pentru topping:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe boia iute
- sare
- 1 lingură ulei vegetal
- 16 frunze rucola
- 1 pară mică, tăiată felii subțiri
Mereu la înălțime. Rămâi la înălțime, pregătind preparate de top.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu