Home » Caracatita cu sos de fasole neagra

Caracatita cu sos de fasole neagra

  1. Într-o tigaie mare combină 2 litri de apă împreună cu ceapă, usturoi, prosciutto, pătrunjel și sare. 
  2. Se aduce în punctul de fierbere  și se lasă la foc moderat 5 minute
  3. Se adaugă caracatița curățată și se lasă să fiarbă timp de 1 oră, se scurge și se lasă la uscat.
  4. Între timp se prepară sosul de fasole neagră și pere.
  5. Într-o tigaie mică se încălzește uleiul vegetal.
  6. Se adaugă fasolea și se lasă la foc mic pentru 2 minute.
  7. Se adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa și se lasă să fiarbă încă 4 minute.
  8. Adăugați ardeiul roșu și ardeiul iute și lăsați pentru încă 2 minute.
  9. Adăugați perele și eliminați de pe sursa de foc.
  10. Încorporați sucul de lămâie și arpagicul.
  11. Într-un castron mic amestecați miso cu oțet balsamic, ulei, cerneala de calamari și 2 linguri de apă. Condimentați totul cu sare și piper.
  12. Într-un castron amestecați uleiul de măsline cu paprika și frecați caracatița peste tot. Potriviți gustul cu sare.
  13. Într-o tigaie încălziți uleiul vegetal până devine sclipitor.
  14. Adăugați caracatița și gătiți la foc iute până se rumenește, aproximativ 6 minute.
  15. Distribuiți vinegreta în farfurii și așezați câte un tentacul de caracatiță.
  16. Turnați deasupra sos de fasole neagră.
  17. Garnisiți cu fruze de rucola și pere.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

caracatita_cu_sos_de_piper_negru.jpg

  • 1/2 ceapă mică feliată
  • 6 căței usturoi, tăiați în două
  • 2 fire pătrunjel
  • 350 g prosciutto
  • 1 linguriță sare
  • 1 kg caracatiță ( tentacule ) 

Pentru sos:

  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 lingurițe fasole neagră fermentată
  • 1 linguriță usturoi
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
  • 1 ceapă mică tocată
  • 1 linguriță ardei gras roșu, tăiat cuburi
  • 1 linguriță cuburi ardei iute
  • 1/2 pară tăiată în cuburi
  • 1 lingură suc de lămâie proaspăt
  • 1 lingură arpagic tocat

Vinegretă Miso:

  • 1 lingură miso alb
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 linguriță cerneală calamar ( opțional )
  • sare
  • piper măcinat

Pentru topping:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe boia iute
  • sare
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 16 frunze rucola
  • 1 pară mică, tăiată felii subțiri
Mereu la înălțime. Rămâi la înălțime, pregătind preparate de top.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.