Home » Mâncăruri » Caracatita frageda, reteta Jamie Oliver
Mâncăruri

Caracatita frageda, reteta Jamie Oliver

  1. Luați o caracatiță mare, cu capac și plasați-o pe foc.
  2. Turnați 7 linguri cu ulei de măsline, adăugați usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de pătrunjel și coaja de lămâie.
  3. Căliți-le 1-2 minute, având grijă să nu rumeniți usturoiul.
  4. Adăugați caracatița întreaga în oală.
  5. Lăsați focul la mic, acoperiți oala cu capac pentru a găti caracatița în suc propriu.
  6. Mențineți pe foc pentru aproximativ 15-20 timp, timp în care caracatița va deveni incredibil de fragedă.
  7. Dacă furculița pătrunde în caracatiță înseamnă că este gata, dacă nu, mai lăsați-o câteva minute.
  8. Aceasta este rețeta de bază pentru caracatiță fragedă.
  9. O puteți consuma ca atare, tăiată felii și condimentată după gust cu sare și piper sau o puteți adăuga în salate.

Credit Foto: Fotolia/ Daniele Depascale

Poza principala

caracatita_frageda_jamie_oliver.jpg

  • ulei măsline
  • 1 căpățână usturoi, curățat și tăiat felii subțiri
  • 1 ardei iute roșu, tăiat felii subțiri
  • fâșii coajă albă de la 1 lămâie
  • 3-4 tulpini pătrunjel, tocate mărunt
  • 1 caracatiță, aproximativ 1,5 kg
  • sare
  • piper măcinat
Secretul unei caracatițe gustoase constă în frăgezirea acesteia ca la carte. Jamie Oliver ne învață cum să gătim caracatița perfect.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.