- Luați o caracatiță mare, cu capac și plasați-o pe foc.
- Turnați 7 linguri cu ulei de măsline, adăugați usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de pătrunjel și coaja de lămâie.
- Căliți-le 1-2 minute, având grijă să nu rumeniți usturoiul.
- Adăugați caracatița întreaga în oală.
- Lăsați focul la mic, acoperiți oala cu capac pentru a găti caracatița în suc propriu.
- Mențineți pe foc pentru aproximativ 15-20 timp, timp în care caracatița va deveni incredibil de fragedă.
- Dacă furculița pătrunde în caracatiță înseamnă că este gata, dacă nu, mai lăsați-o câteva minute.
- Aceasta este rețeta de bază pentru caracatiță fragedă.
- O puteți consuma ca atare, tăiată felii și condimentată după gust cu sare și piper sau o puteți adăuga în salate.
Credit Foto: Fotolia/ Daniele Depascale
Poza principala
- ulei măsline
- 1 căpățână usturoi, curățat și tăiat felii subțiri
- 1 ardei iute roșu, tăiat felii subțiri
- fâșii coajă albă de la 1 lămâie
- 3-4 tulpini pătrunjel, tocate mărunt
- 1 caracatiță, aproximativ 1,5 kg
- sare
- piper măcinat
Secretul unei caracatițe gustoase constă în frăgezirea acesteia ca la carte. Jamie Oliver ne învață cum să gătim caracatița perfect.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu