- Într-o tigaie adăugați 3 linguri cu ulei de măsline și căliți ghimbirul împreună cu usturoiul.
- Adăugați tentaculele de caracatiță și prăjiți pentru 20 de minute la foc potrivit.
- Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și lăsați caracatița să se odihnească pentru 4 ore.
- Tăiați ardeii în pătrățele și montați-i pe bețe de frigăruie.
- Tăiați cartofii în cuburi, opăriți-i 2 minute în apă clocotită, apoi transferați cartofii într-o tavă de cuptor.
- Stropiți-i cu 1 lingură de ulei de măsline și coaceți pentru 10 minute la 200 de grade.
- Într-o tigaie cu 3 linguri de ulei, prăjiți frigăruile de ardei peste care adăugați zahărul și oțetul din vin roșu.
- Tocați coriandru și amestecați-l cu cartofii din cuptor.
- Căliți tentaculele într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, iar la final stropiți-le cu zeamă de lămâie.
- Montați pe o farfurie frigăruile, așezați caracatița și cartofii cu coriandru.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 1 caracatiță ( 1 kg )
- 10 g ghimbir proaspăt
- 1 lămâie
- 3 căței usturoi
- ierburi aromatice
- 2 ardei grași roșii
- 10 g zahăr
- 2 ardei grași galbeni
- 1 lingură oțet din vin roșu
- ulei de măsline
- 2 cartofi
- 5 frunze coriandru
- sare
Cină mediteraneană cu caracatiță fragedă servită cu frigărui de ardei gras, cartofi și zeamă de lămâie.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu