Home » Caracatita fripta cu sos dulce acrisor

Caracatita fripta cu sos dulce acrisor

  1. Într-o tigaie adăugați 3 linguri cu ulei de măsline și căliți ghimbirul împreună cu usturoiul.
  2. Adăugați tentaculele de caracatiță și prăjiți pentru 20 de minute la foc potrivit.
  3. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și lăsați caracatița să se odihnească pentru 4 ore.
  4. Tăiați ardeii în pătrățele și montați-i pe bețe de frigăruie.
  5. Tăiați cartofii în cuburi, opăriți-i 2 minute în apă clocotită, apoi transferați cartofii într-o tavă de cuptor.
  6. Stropiți-i cu 1 lingură de ulei de măsline și coaceți pentru 10 minute la 200 de grade.
  7. Într-o tigaie cu 3 linguri de ulei, prăjiți frigăruile de ardei  peste care adăugați zahărul și oțetul din vin roșu.
  8. Tocați coriandru și amestecați-l cu cartofii din cuptor.
  9. Căliți tentaculele într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, iar la final stropiți-le cu zeamă de lămâie.
  10. Montați pe o farfurie frigăruile, așezați caracatița și cartofii cu coriandru.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

caracatita_fripta_cu_sos_dulce_acrisor.jpg

  • 1 caracatiță ( 1 kg )
  • 10 g ghimbir proaspăt
  • 1 lămâie
  • 3 căței usturoi
  • ierburi aromatice 
  • 2 ardei grași roșii
  • 10 g zahăr
  • 2 ardei grași galbeni
  • 1 lingură oțet din vin roșu
  • ulei de măsline
  • 2 cartofi
  • 5 frunze coriandru
  • sare
Cină mediteraneană cu caracatiță fragedă servită cu frigărui de ardei gras, cartofi și zeamă de lămâie.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.