1. Prăjeşte cârnăciorii la foc mic ca să se pătrundă, scurge-i de grăsime şi lasă-i deoparte.
2. Între timp, pregăteşte aluatul amestecând întâi ingredientele lichide (lapte, ulei etc.), adăugând treptat ingredientele solide. Aluatul ar trebui să aibă la final o consistenţă intermediară (nu tare).
3. Amestecă bine şi adaugă cimbrul şi piperul măcinat. Unge o tavă cu ulei sau unt topit, tapetează cu făină şi aşază cârnăciorii.
4. Toarnă peste ei aluatul astfel încât să nu-i acopere. Dă la cuptor maximum o oră.
5. Verifică din când în când cu o scobitoare dacă s-a copt aluatul. Scoate când s-a rumenit şi ornează cu rozmarin.
6. Serveşte cu ceapă fideluţă murată în oţet.
Sfat. Ca preparatul să aibă un aspect plăcut, presară mălai peste aluat, aşa cum cerni zahăr farin peste prăjituri.
7 cârnaţi (proaspeţi sau afumaţi)
400 g mălai
100 g făină
400 ml lapte
200 ml ulei
1/2 plic praf de copt
1 linguriță cu zahăr
1 fir de rozmarin
cimbru uscat
sare
piper
Adaugă comentariu