Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Crestati burta de porc in 4 locuri. Impanati-o cu usturoiul. Crestati apoi putin burta pe partea superioara si puneti-o intr-o tava. Turnati ulei si potriviti bine de sare si piper. Coaceti pentru 30 de minute, micsorati apoi temperatura la 180 de grade, apoi mai coaceti pentru inca 20 de minute sau pana cand friptura este rumenita complet.
Pentru salsa:
Taiati marul pe jumatate si indepartati cotorul. Taiati-l apoi feliute subtiri. Amestecati marul cu varza, ceapa, ardei iute, zeama de lamaie si otet. Potriviti de sare si piper si amestecati.
Scoateti carnea din cuptor si lasati-o 5 minute sa se raceasca. Taiati-o felii si serviti-o calda cu salsa de varza.
1 bucata burta de porc
4 catei de usturoi
30 ml ulei de masline
Sare si piper negru
1 mar verde
100 g varza alba, taiata
1 ceapa mica, tocata
1 ardei iute, tocat
15 ml zeama de lamaie
15 ml otet de vin
Comentarii