- Puneți pe foc o oală cu o cantitate suficientă de apă cu sare pentru a fierbe orezul.
- Când începe să clocotească, adăugați orezul și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Când este gata, scurgeți-l printr-o sită, treceți-l pe sub jet de apă rece și apoi lăsați-l la frigider să se usuce.
- Scoateți de pe carnea grăsimea apoi feliați-o fâșii de mărimea degetului.
- Curățați ghimbirul și usturoiul și feliați-le în felii subțiri.
- Tocați ardeiul iute și tăiați ceapa verde fin.
- Îndepărtați frunzele de coriandru și lăsați-le deoparte, iar tulpinile tocați-le mărunt.
- Într-un vas combinați ghimbirul, ardeiul iute, usturoiul, ceapa verde, tulpinile de coriandru și feliile de carne.
- Adăugați ulei de susan și amestecați totul pentru a combina.
- Plasați o tigaie de tip wok pe sursa de foc.
- Lăsați vasul să se încingă și adăugați 2-3 linguri de ulei de arahide.
- Adăugați în tigaie toate ingredientele amestecate și agitați bine.
- Mențineți pe foc iute pentru 2 minute, agitând bine pentru a evita arderea.
- Adăugați sosul de fasole neagră, 1 lingură de sos de soia și zeama de la o jumătate de limetă.
- Agitați cratița continuu.
- Gustați și asezonați după gust cu sare și piper măcinat. Dacă este nevoie suplimentați și cu sos de soia.
- Transferatți preparatul într-un alt vas, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați deoparte.
- Ștergeți tigaia și plasați-o din nou pe foc.
- Turnați 1-2 linguri de ulei de arahide, spargeți deasupra oul și adăugați 1 lingură de sos de soia. Amestecași continuu în tigaie.
- Când oul pare gata, adăugați orezul. Continuați să amestecați până când orezul se încinge.
- Asezonați cu sos de soia.
- Distribuiți orezul în farfurii. Adăugați carnea cu sos de fasole neagră și presărați deasupra frunzele de coriandru păstrate.
- Serviți cu felii de lămâie.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- sare
- piper măcinat
- 200 g orez basmati
- 250 g mușchi sau pulpă de vită
- o rădăcină proaspătă de ghimbir mărimea degetului mare
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ardei iute roșu
- 2 cepe verzi
- 1 legătură coriandru proaspăt
- 2 linguri ulei de susan
- ulei de arahide
- 2 linguri de sos de fasole neagră
- 2 limete
- 1 ou
O soluție pentru o altfel de cină, mai aromată, mai explozivă.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu