Home » Mâncăruri » Carne de vita cu sos de fasole neagra
Mâncăruri

Carne de vita cu sos de fasole neagra

  1. Puneți pe foc o oală cu o cantitate suficientă de apă cu sare pentru a fierbe orezul.
  2. Când începe să clocotească, adăugați orezul și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Când este gata, scurgeți-l printr-o sită, treceți-l pe sub jet de apă rece și apoi lăsați-l la frigider să se usuce.
  4. Scoateți de pe carnea grăsimea apoi feliați-o fâșii de mărimea degetului.
  5. Curățați ghimbirul și usturoiul și feliați-le în felii subțiri.
  6. Tocați ardeiul iute și tăiați ceapa verde fin.
  7. Îndepărtați frunzele de coriandru și lăsați-le deoparte, iar tulpinile tocați-le mărunt.
  8. Într-un vas combinați ghimbirul, ardeiul iute, usturoiul, ceapa verde, tulpinile de coriandru și feliile de carne.
  9. Adăugați ulei de susan și amestecați totul pentru a combina.
  10. Plasați o tigaie de tip wok pe sursa de foc. 
  11. Lăsați vasul să se încingă și adăugați 2-3 linguri de ulei de arahide.
  12. Adăugați în tigaie toate ingredientele amestecate și agitați bine.
  13. Mențineți pe foc iute pentru 2 minute, agitând bine pentru a evita arderea.
  14. Adăugați sosul de fasole neagră, 1 lingură de sos de soia și zeama de la o jumătate de limetă.
  15. Agitați cratița continuu.
  16. Gustați și asezonați după gust cu sare și piper măcinat. Dacă este nevoie suplimentați și cu sos de soia.
  17. Transferatți preparatul într-un alt vas, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați deoparte.
  18. Ștergeți tigaia și plasați-o din nou pe foc.
  19. Turnați 1-2 linguri de ulei de arahide, spargeți deasupra oul și adăugați 1 lingură de sos de soia. Amestecași continuu în tigaie.
  20. Când oul pare gata, adăugați orezul. Continuați să amestecați până când orezul se încinge.
  21. Asezonați cu sos de soia.
  22. Distribuiți orezul în farfurii. Adăugați carnea cu sos de fasole neagră și presărați deasupra frunzele de coriandru păstrate. 
  23. Serviți cu felii de lămâie.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

carne_de_vita_cu_sos_de_fasole_neagra.jpg

  • sare
  • piper măcinat
  • 200 g orez basmati
  • 250 g mușchi sau pulpă de vită
  • o rădăcină proaspătă de ghimbir mărimea degetului mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 2 cepe verzi
  • 1 legătură coriandru proaspăt
  • 2 linguri ulei de susan
  • ulei de arahide
  • 2 linguri de sos de fasole neagră
  • 2 limete
  • 1 ou
O soluție pentru o altfel de cină, mai aromată, mai explozivă.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.