Home » Mâncăruri » Carne de vită și orez cu turmeric
Mâncăruri

Carne de vită și orez cu turmeric

carne de vita

Această friptură de vită gătită în lapte de cocos, cu garnitură de orez aromat cu turmeric, este ideală pentru un prânz sățios.

Ingrediente (6 porții)

  • 2 kg carne de vită, tăiată în cuburi
  • 2 tulpini lemongrass
  • 800 ml lapte de cocos
  • 4 linguri nucă de cocos deshidratată
  • 1 1/2 linguri concentrat supă de pui
  • 2 linguri pastă de tamarind
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1/4 linguriță sare

Pentru pastă

  • 15 ardei iuți uscați
  • 5-6 cepe eșalotă
  • 1 bucată ghimbir tocat
  • 3 tulpini lemongrass tocate

Pentru orez

  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri semințe de muștar
  • 2 lingurițe turmeric
  • 10 frunze curry (opțional)
  • 700 g orez iasomie
  • 2 lingurițe concentrat supă de pui

Mod de preparare

Pentru început, preparați pasta. Înmuiați ardeii uscați timp de 15 minute într-un vas cu apă clocotită. Eliminați semințele și plasați ardeii într-un blender împreună cu restul ingredientelor. Mixați până când compoziția se omogenizează.

Încingeți uleiul într-un vas de tip wok. Adăugați pasta obținută și căliți pentru 5 minute la foc potrivit, până când începe să emane aromă.

Adăugați bucățile de carne și lemongrass. Amestecați pentru a combina aromele, iar în momentul în care carnea începe să își schimbe culoarea, apoi adăugați laptele de cocos și 250 ml de apă.

Aduceți preparatul în punctul de fierbere, iar în momentul în care începe să clocoteacă, lăsați focul la mic cu vasul neacoperit. Amestecați din când în când pentru a evita lipirea.

Cât timp carnea se gătește, plasați nuca de cocos într-o tigaie și prăjiți-o pentru 5-7 minute, timp în care începe să se rumenească. Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și lăsați nuca de cocos să se răcească. Folosind un blender, pasați nuca de cocos în bucăți fine.

După ce carnea fierbe de 2 ore, adăugați nuca de cocos, concentratul de supă, pasta de tamarind, zahărul și sarea. Lăsați să fiarbă pentru încă 30 de minute.

Când carnea devine fragedă, atunci puteți îndepărta vasul de pe sursa de foc.

Pentru prepararea orezului, încingeți uleiul într-o oală și adăugați semințele de muștar. Când semințele încep să pocnească, adăugați frunzele de curry (dacă folosiți), curcuma și orezul.

Adăugați concentratul de supă și 1 l de apă. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați la foc mic pentru 5 minute, cu un capac.

Eliminați de pe sursa de foc și lăsați vasul în continuare acoperit, la abur, pentru 25 de minute.

 

Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.