Mâncăruri

Carne de vita si orez cu turmeric

  1. Pentru început preparați pasta. Înmuiați ardeii uscați timp de 15 minute într-un vas cu apă clocotită.
  2. Eliminați semințele și plasați ardeii într-un blender împreună cu restul ingredientelor. Pulsați până când compoziția se omogenizează.
  3. Încingeți uleiul într-un vas de tip wok.
  4. Adăugați pasta obținută și căliți pentru 5 minute la foc potrivit, până când începe să emane aromă.
  5. Adăugați bucățile de carne și lemongrass. Amestecați pentru a combina aromele iar în momentul în care carnea începe să își schimbi culoarea, adăugați laptele de cocos și 250 ml apă.
  6. Aduceți preparatul în punctul de fierbere, iar în momentul în care începe să clocoteacă, lăsați focul la mic cu vasul neacoperit.
  7. Amestecați din când în când pentru a evita lipirea.
  8. Cât timp carnea se gătește, plasați nuca de cocos într-o tigaie și prăjiți-o pentru 5-7 minute, timp în care începe să se rumenească.
  9. Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și lăsați nuca de cocos să se răcească.
  10. Folosind un blender, pasați nuca de cocos în bucăți fine.
  11. După ce carnea fierbe de 2 ore, adăugați nuca de cocos, concentratul de supă, pasta de tamarind, zahărul și sarea.
  12. Lăsați să fiarbă pentru încă 30 de minute.
  13. Când carnea devine fragedă, atunci puteți îndepărta vasul de pe sursa de foc.
  14. Pentru prepararea orezului, încingeți uleiul într-o oală și adăugați semințele de muștar.
  15. Când semințele încep să pocnească, adăugați frunzele de curry dacă folosiți, curcuma și orezul.
  16. Adăugați concentratul de supă și 1 l apă.
  17. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați la foc mic pentru 5 minute, cu un capac.
  18. Eliminați de pe sursa de foc și lăsați vasul în continuare acoperit, la abur, pentru 25 de minute.

 Credit Foto: 123RF

Poza principala

vita_cu_garnitura_de_orez_si_turmeric.jpg

  • 3 linguri ulei vegetal
  • 2 kg carne de vită, tăiată în cuburi
  • 2 tulpini lemongrass
  • 2 X 400 ml cutii lapte de cocos
  • 4 linguri nucă de cocos deshidratată
  • 1 1/2 linguri concentrat supă de pui
  • 2 linguri pastă de tamarind
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1/4 linguriță sare

 Pentru pastă:

  • 15 ardei iuți uscați
  • 5-6 cepe eșalotă 
  • 1 bucată ghimbir tocat
  • 3 tulpini lemongrass tocate

 Pentru orez:

  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri semințe de muștar
  • 2 lingurițe turmeric
  • 10 frunze curry ( opțional )
  • 700 g orez iasomie
  • 2 lingurițe concentrat supă de pui 
Friptuă de vită gătită în lapte de cocos și garnitră de orez aromat cu turmeric pentru un prânz delicios.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE