Când spui carpaccio, toată lumea se gândește la vită sau somon, iată însă un carpaccio de legume și fructe!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 pere mijlocii
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 4 sfecle roșii, mici
- 1 linguriță sirop de arțar
- 2 lingurițe oțet balsamic
- sare
- piper
- 6 linguri ulei
- 4 bucăți pătrunjel
- 2 cepe verzi
Modalitate de preparare:
- Descojiți perele și îndepărtați cotorul cu un instrument special și tăiați-le felii pe lungime.
- Stropiți-le cu 2 linguri de zeamă de lămâie.
- Descojiți sfecla roșie și tăiați-o felii subțiri cu ajutorul feliatorului de legume.
- Amestecați zeama de lămâie rămasă cu siropul de arțar și cu oțetul.
- Asezonați cu sare și piper și înglobați cu grijă jumătate din cantitatea de ulei.
- Spălați pătrunjelul, zvântați-l prin tamponare, rupeți-i frunzulițele de pe crenguțe, tocați-le și încorporați-le cu atenție în vinegretă.
- Încingeți într-o tigaie 1 lingură de ulei.
- Căliți 2-3 minute feliile de pere și întoarceți-le de mai multe ori în acest interval de timp.
- Scoateți-le din tigaie și lăsați-le să se răcească.
- Puneți din nou 1 lingură de ulei în tigaie și căliți sfecla 4-5 minute întorcând feliile de pe o parte pe alta de mai multe ori.
- Luați-le din tigaie și lăsați-le să se răcească.
- Curățați cepele verzi, spălați-le și tăiați-le rondele.
- Așezați feliile de pere și de sfeclă suprapuse alternativ pe 4 farfurii, presărați rondelele de ceapă verde și stropiți-le cu dressingul.
- Serviți preparatul împreună cu o baghetă de pâine.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu