Home » Carpaccio de somon

Carpaccio de somon

1.Amestecă într-un borcănel zeama de la cele două lămâi, zahărul, o linguriţă cu sare de mare, uleiul de măsline, mărarul tocat foarte fin, caperele bine scurse. Agită bine.

2.Între timp, feliază cât mai subţire somonul şi pune-l pe un platou. Toarnă deasupra emulsia de ulei de măsline, zeamă de lămâie şi capere şi acoperă cu o folie. Dă la rece cel puţin câteva ore. 

3.Presară deasupra frunzele de chives tocate mărunt şi serveşte carpaccio de somon alături de felii de lămâie.

credit foto: Guliver/Thinckstock

 

Truc

Pentru a felia somonul cât mai uşor, pune-l înainte de această operaţiune în congelator pentru 20-30 de minute.

Poza principala

carpaccio_de_somon_mi.jpg

800 g somon

2 lămâi

2 linguri cu mărar tocat

2 cepe tocate fin

2 linguriţe cu zahăr

2 linguri cu ulei de măsline

1 lingură cu capere

frunze de chives

sare de mare

Un antreu foarte gustos şi sănătos, plin de Omega 3.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.