1.Amestecă într-un borcănel zeama de la cele două lămâi, zahărul, o linguriţă cu sare de mare, uleiul de măsline, mărarul tocat foarte fin, caperele bine scurse. Agită bine.
2.Între timp, feliază cât mai subţire somonul şi pune-l pe un platou. Toarnă deasupra emulsia de ulei de măsline, zeamă de lămâie şi capere şi acoperă cu o folie. Dă la rece cel puţin câteva ore.
3.Presară deasupra frunzele de chives tocate mărunt şi serveşte carpaccio de somon alături de felii de lămâie.
credit foto: Guliver/Thinckstock
Truc
Pentru a felia somonul cât mai uşor, pune-l înainte de această operaţiune în congelator pentru 20-30 de minute.
800 g somon
2 lămâi
2 linguri cu mărar tocat
2 cepe tocate fin
2 linguriţe cu zahăr
2 linguri cu ulei de măsline
1 lingură cu capere
frunze de chives
sare de mare
Adaugă comentariu