- Feliați ananasul în felii subțiri.
- Așezați feliile de ananas pe o farfurie întinsă.
- Tăiați batonul de vanilie pe mijloc și extrageți semințele.
- Presărați semințele pe bucățile de ananas.
- Într-un vas mic, aduceți apa in punctul de fierbere și adăugați zahărul.
- Când zahărul începe să se topească, amestecați și lăsați lichidul să scadă puțin.
- Turnați siropul obținut peste feliile de ananas.
- Lăsați preparatul la rece pentru 1 oră.
- Serviți deserul rece, însoțit de o plăcintă sau cu înghețată.
Credit Foto: Fotolia/ Comugnero Silvana
Poza principala
- 1 kg ananas
- 100 ml apă
- 1 baton vanilie
- 2 lingurițe zahăr brun
Vă propunem un desert simplu dar cu un gust intens, aromat și răcoritor.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu