Foto
123RF
Dulceața cartofului dulce în armonie perfectă cu quinoa.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 cartofi dulci ( 150 g bucata )
- 140 g quinoa albă ( clătită și scursă )
- 300 ml apă
- 1/4 linguriță sare
- 15 ml suc de limetă
- 30 g ceapă roșie, feliată
- 65 g salsa la alegere
- opțional semințe de dovleac prăjite
Pentru sosul de avocado-coriandru
- 1 avocado copt, mic
- 60 g coriandru tocat
- 100 ml suc de lămâie, proaspăt
- 1/4 linguriță sare
- 1 lingură îndulcitor la alegere ( sirop de agave de exemplu )
- 30-45 ml apă
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți cartofii dulci, înțepându-i din loc în loc pentru a elimina aburul.
- Coaceți cartofii direct pe raft, pentru 45 de minute- 1 oră, până când se înmoaie. Timpul de coacere variază în funție de dimensiunea cartofilor.
- Încingeți un vas mic și adăugați quinoa clătită.
- Gătiți amestecând continuu timp de 3-5 minute până când apa se evaporă.
- Adăugați apa, un praf de sare și sucul de lămâie.
- Reduceți focul la mic, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă 15-20 de minute, sau până când tot lichidul este absorbit , iar quinoa este pufoasă.
- Îndepărtați vasul de pe foc și condimentați după gust cu sare și eventual chimen. Îndepărtați vasul de pe sursa de foc.
- Pentru a prepara sosul de avocado cu coriandru, plasați toate ingredientele în blender, cu excepția apei și pulsați pentru a amesteca.
- Curățați pereții vasului și continuați să procesați. Gustați și condimentați după gust, subțiați cu apă în funcție de consistența pe care o doriți.
- Pentru a servi, tăiați câte un cartof pe jumătate și apăsați ușor cu degetele în părți.
- Adăugați câte 1 lingură de salsa, apoi quinoa și la final stropiți cu sos de avocado din belșug.
Facebook Comments
Adaugă comentariu