O garnitură irezistibilă pentru mese festive!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 8-10
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 bulbi fenicul
- 600 ml lapte
- 400 ml smântână lichidă
- 6 fileuri anșoa
- 8-10 căței de usturoi
- 1-2 fire rozmarin
- 6 foi dafin
- nucșoară
- 50 g parmezan
Modalitate de preparare:
- Curățați ceapa, cartofii și bulbii de fenicul.
- Cu ajutorul unei mandoline feliați legumele.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade.
- Amestecați laptele și smântâna, adăugați fileurile de anșoa, usturoiul zdrobit, crenguțele de rozmarin, frunzele de dafin și un praf de nucșoară.
- Aduceți amestecul în punctul de fierbere, apoi îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați să se infuzeze 5 minute.
- Strecurați laptele și adăugați parmzanul.
- Într-un vas termorezsitent, adăugați în straturi legumele, turnați laptele și presărați o mână de parmezan la final.
- Introduceți vasul în cuptor pentru 30 de minute acoperit cu folie, apoi continuați coacerea încă 45 de minute neacoperit.
- Serviți cald.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu