Cartofi copţi umpluţi

1.Spală bine-bine cartofii, șterge-i, înfășoară-i în folie de aluminiu și bagă-i la cuptor pentru o oră.
 
2.Între timp, taie mărunt ceapa și somonul.
 
3.Separat, pune puţină apă rece peste făină și adaugă restul de apă la fiert. Când dă în clocot, fă focul mic și adaugă făină cu apa rece, amestecând ca la budincă, pe foc.
 
4.Lasă la răcit, apoi toarnă uleiul treptat, până se încorporează.
 
5.Potrivește gustul, adăugând muștar și zeamă de lămâie.
 
6.Taie capac cartofi lor copţi și ușor răciţi, apoi scobește cu o linguriţă miezul acestora.
 
7.Amestecă acest miez cu ceapa verde, somonul și maioneza preparată. Sărează și piperează după gust și umple cartofii copţi cu această salată.
 
TRUC : Picură puţin sifon sau apă minerală când prepari maioneza, fiindcă, după ce se încorporează uleiul, devine foarte tare.

Poza principala

cartofi_copti_umpluti_mica.jpg

4 cartofi măricei
1 file de somon
2 fire de ceapă verde
2 linguri cu făină
1/2 căni apă
1 linguriță cu muştar
zeamă de lămâie
ulei
sare

Cartofii copţi umpluţi cu file de somon sunt perfecți pentru serile petrecute în familie ori cu prietenii.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE