1.Spală bine-bine cartofii, șterge-i, înfășoară-i în folie de aluminiu și bagă-i la cuptor pentru o oră.
2.Între timp, taie mărunt ceapa și somonul.
3.Separat, pune puţină apă rece peste făină și adaugă restul de apă la fiert. Când dă în clocot, fă focul mic și adaugă făină cu apa rece, amestecând ca la budincă, pe foc.
4.Lasă la răcit, apoi toarnă uleiul treptat, până se încorporează.
5.Potrivește gustul, adăugând muștar și zeamă de lămâie.
6.Taie capac cartofi lor copţi și ușor răciţi, apoi scobește cu o linguriţă miezul acestora.
7.Amestecă acest miez cu ceapa verde, somonul și maioneza preparată. Sărează și piperează după gust și umple cartofii copţi cu această salată.
TRUC : Picură puţin sifon sau apă minerală când prepari maioneza, fiindcă, după ce se încorporează uleiul, devine foarte tare.
4 cartofi măricei
1 file de somon
2 fire de ceapă verde
2 linguri cu făină
1/2 căni apă
1 linguriță cu muştar
zeamă de lămâie
ulei
sare
Adaugă comentariu