Puneti cartofii rasi intr-un bol. Adaugati oul si faina si asezonati cu sare si piper negru macinat.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti linguri de compozitie pana ce acestea se rumenesc pe ambele parti. Puneti cartofii pe un prosop de hartie, ca sa absoarba surplusul de grasime.
Intre timp, taiati gogosarii in jumatate si puneti-i (cu partea taiata in jos) intr-o tigaie. Turnati ulei de masline si puneti-i pe gratar timp de 15 minute pana ce se inmoaie si pielea se desprinde usor. Dupa ce ati decojit pielea feliati gogosarii.
Prajiti jambonul intr-o tigaie pana ce acesta devine crocant, dupa care puneti-l deoparte.
PENTRU A SERVI: Puneti cartofii in pijamale pe farfurii si aranjati cu feliile de gogosari. Adaugati cadarma si asezati pe deasupra jambonul crocant. Presarati parmezan si piperul
negru.
SFAT: Aveti grija ca uleiul sa fie la temperatura de prajit potrivita. Daca este prea joasa, cartofii vor absorbi prea mult ulei. Daca uleiul este prea incins, cartofii se vor arde in exterior in timp ce interiorul va fi crud. Ca test – unei bucatele de paine i-ar trebui 15 minute sa devina aurie.
2 cartofi decojiti si rasi
1 ou batut
10 g faina
sare si piper
ulei pentru prajit
2 gogosari
15 ml ulei de masline
8 felii de jambon
4 fire de cardama
parmezan
Adaugă comentariu