Spala cartofii in coaja si unge-i cu putin ulei. Tavaleste cartofii printr-un amestec format din: o lingurita cu sare, ½ lingurita cu piper, un varf de cutit cu nucsoara, oregano si cimbru dupa gust.
Inveleste fiecare cartof in folie de aluminiu si asaza-i pe toti intr-o tava. Da-i la cuptorul infierbantat pentru o ora.
Intre timp, pune tofu taiat cubulete intr-un blender impreuna cu laptele de soia (foloseste din cel fara adaos de arome), zeama de la ½ lamaie si un strop de sare. Amesteca bine, pana obtiii o smantana groasa si omogena. Potriveste gustul de sare si lamaie daca este cazul.
Cand cartofi i s-au inmuiat, e semn ca s-au copt. Cresteaza-i cu un cutit, pune cate o lingura cu smantana vegetala, aromatizeaza cu patrunjel verde si cozi de ceapa tocate marunt si serveste-i celor dragi.
Revista Femeia de Azi
8 cartofi maricei
patrunjel
frunze de ceapa verde
oregano
nucsoara
cimbru
sare, piper, ulei
PENTRU SMANTANA VEGETALA:
350 g tofu
100 ml lapte soia
1 lamaie
sare
Adaugă comentariu