1.Fierbe cartofii în apă cu sare și curăță-i de coajă cât sunt călduți. Lasă să se răcească și feliază cartofii. Taie cubulețe șunca, ouăle fierte și castraveciorii.
2.Încinge uleiul într-o tigaie și călește ușor ceapa feliată. Când e aurie, adaugă și șunca și las-o 2-3 minute.
Unge cu unt o tavă și presară pesmet. Pune un strat de cartofi, unul de felii de ouă, șuncă și ceapă, castraveții bine scurși. Ultimul strat trebuie să fie din cartofi.
3.Bate laptele cu smântâna, adaugă ouăle rămase, brânza, sărează și pipărează. Toarnă amestecul în tavă și dă la cuptorul încins până budinca devine aurie deasupra. Servește imediat cartofii frantuzesticu salată verde.
foto: Photoland/Photocuisine
1 kg cartofi albi
250 g șuncă afumată
3 ouă fierte tari
3 castraveti murați
100 ml smîntână grasă
100 ml lapte
100 g brânză rasă
1 ceapă
2 linguri cu ulei
2 ouă
unt
pesmet
sare
piper
Adaugă comentariu