1. Încinge cuptorul. Curăță de coajă cartofii spălați și feliază-i cât mai subțire.
2. Dă usturoiul pe răzătoare și încorporează-l în untul moale împreună cu un praf de sare și piper.
3. Unge o formă termorezistentă cu untul aromat și așază un strat de cartofi feliați (bine uscați dacă i-ai mai ținut în apă rece).
4. Acoperă cu puțin unt cu usturoi, presară jumătate din cantitatea de brânză și pune al doilea strat de cartofi. Din nou unt și brânză și toarnă laptele.
5. Dă la cuptor pentru 30-40 de minute sau până capătă o crustă aurie și apetisantă. Scoate din cuptor și servește după 10-15 minute, cât să se mai întrepătrundă aromele.
Poza principala
Galerie foto
4 cartofi albi
4 linguri cu unt
250 ml lapte fierbinte
200 g brânză Emmental
2 căței de usturoi
sare
piper
Am tras cu ochiul în rețetarul celebrei Julia Child. Este o rețetă grozavă!
Numar de portii
2-3
Facebook Comments
Adaugă comentariu