- Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
- Tăiați un cățel de usturoi pe jumătate și cu el frecați un vas termorezistent.
- Ungeți cu unt vasul.
- Într-un vas mic puneți ceapă feliată, smântâna, sare, piper și restul cățeilor de usturoi.
- Gătiți pentru 15-20 de minute, până când ceapa și usturoiul devin moi.
- Transferați într-un blender și mixați până se omogenizează.
- În vasul pregătit, aranjați feliile de cartofi iar peste ei turnați amestecul de smântână.
- Acoperiți vasul cu o folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncăzlit pentru 60-70 minute.
- Lăsați cartofii să se răcească, scoateți folia și adăugați parmezanul și brânza gruyere.
- Introduceți din nou la cuptor pentru 10 minute.
- Adăugați cimbru și serviți.
Credit Foto: Fotolia/ fkruger
Poza principala
- 5 căței usturoi
- 1 lingură unt
- 2 cepe mici
- 500 ml smântână lichidă
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 linguriță piper
- 1 lingură frunze cimbru
- 1,8 kg cartofi, tăiați rondele subțiri
- 85 g brânză Gruyere
- 30 g parmezan
Garnitură sau fel principal? Această rețetă cred ca este potrivită oricând.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu