Home » Cartofi gratinati, reteta clasica

Cartofi gratinati, reteta clasica

  1. Preîncăzliți cuptorul la 180 de grade.
  2. Tăiați un cățel de usturoi pe jumătate și cu el frecați un vas termorezistent.
  3. Ungeți cu unt vasul.
  4. Într-un vas mic puneți ceapă feliată, smântâna, sare, piper și restul cățeilor de usturoi.
  5. Gătiți pentru 15-20 de minute, până când ceapa și usturoiul devin moi.
  6. Transferați într-un blender și mixați până se omogenizează.
  7. În vasul pregătit, aranjați feliile de cartofi iar peste ei turnați amestecul de smântână.
  8. Acoperiți vasul cu o folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncăzlit pentru 60-70 minute.
  9. Lăsați cartofii să se răcească, scoateți folia și adăugați parmezanul și brânza gruyere.
  10. Introduceți din nou la cuptor pentru 10 minute.
  11. Adăugați cimbru și serviți.

  Credit Foto: Fotolia/ fkruger

Poza principala

cartofi_gratinati.jpg

  • 5 căței usturoi
  • 1 lingură unt
  • 2 cepe mici
  • 500 ml smântână lichidă
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingură frunze cimbru
  • 1,8 kg cartofi, tăiați rondele subțiri
  • 85 g brânză Gruyere
  • 30 g parmezan
Garnitură sau fel principal? Această rețetă cred ca este potrivită oricând.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE