Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Fierbeti cartofii si guliile pentru 3 minute pentru a le inmuia putin, apoi scurgeti-le. Cand s-au racit legumele, taiati-le rondele subtiri.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie pana se inmoaie, apoi turnati vinul, laptele si smantana, lasand sa fiarba pentru cateva minute.
Puneti legumele taiate intr-un bol, turnati amestecul de smantana si ceapa, frunzele de salvie si jumatate din cantitatea de branza. Amestecati usor pana ce legumele sunt acoperite de sosul cremos.
Ungeti cu unt un vas termorezistent, apoi puneti compozitia de cartofi si gulii. Nivelati si presarati restul de branza, potrivind de sare si piper.
Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti pentru 30 de minute. Indepartati folia si continuati sa coaceti pentru inca 30-40 de minute, pana cand se rumeneste.
Presarati patrunjel tocat si serviti.
1,5 kg cartofi, curatati
500 g gulii
1 ceapa, tocata
un cubulet de unt
100 ml vin alb
300 ml lapte
400 ml smantana
3 frunze de salvie, tocate
200 g branza sarata, rasa
In plus:
patrunjel
unt pentru uns tava
Adaugă comentariu