Când ești în pană de idei sau nu ai suficient timp pentru gătit, această rețetă simplă te scoate din impas! Află cum prepară Jamie Oliver cartofii la cuptor cu rozmarin, lămâie și usturoi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 10
Ingrediente
- 2,5 kg cartofi
- ulei de măsline
- 15 g unt nesărat
- 4 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 15 g rozmarin proaspăt
Încearcă și: Pui cu ghimbir și coriandru
Modalitate de preparare
- Încingeți cuptorul la 180 de grade.
- Curățați cartofii și fierbeți într-o oală cu ală clocotită pentru 5 minute.
- Scurgeți cartofii de excesul de apă apoi transferați într-o tavă de cuptor.
- Asezonați cu sare și piper, 1 lingură de ulei de măsline, adăugați untul și amestecați.
- Coaceți pentru 35 de minute.
- Între timp, feliați usturoiul, dați coaja de lămâie pe răzătoare și presărați-le peste cartofi cu încă 2 linguri de ulei și frunzele de rozmarin.
- Coaceți pentru încă 30-35 de minute.
Poftă bună!
Citește și: Salată de cartofi cu avocado
Sursă foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu