Vegetarian & vegan

Cartofi la cuptor cu usturoi

1.    Taie cartofii pe lungime, în felii potrivit de groase. Pune-i  într-o oală cu apă cu sare exact în momentul în care aceasta clocotește. Lasă cartofii să fiarbă 10 minute, apoi scurge-i într-o sită.
2.    Între timp, amestecă într-un castron pesmetul cu o lingură cu rozmarin, uscat sau proaspăt, boia iute sau dulce, un praf de sare, puțin piper proaspăt măcinat.
3.    Stropește cartofii cu ulei de măsline, presară deasupra amestecul de mirodenii și amestecă ușor. Pune cartofii pe o tavă taptată cu hârtie de copt, presară cățeii de usturoi printre ei și dă la cuptorul încins până capătă o culoare aurie.
4.    Servește cartofii la cuptor cu sos ketchup.
credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

cartofi_la_cuptor_fotolia_68293720_subscription_xxl.jpg_c_fotografiche.eu_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g cartofi
3-4 căței de usturoi
1-2 linguri cu pesmet
rozmarin
sare
piper
boia iute/dulce
1-2 frunze de salvie
ulei de măsline

O garnitură perfectă sau chiar o cină relaxată în compania prietenilor.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE