1.Fierbe pentru 3 minute cartofii în apă cu sare, apoi scurge-i și lasă-i să se răcorească suficient să-i poți ține în mână și să nu te frigă, Feliază-i cât poți de subțiri, dar fără să-i sfărâmi.
2.Încinge cubul de unt într-o tigaie și călește ceapa tăiată mărunt. CÂnd a devenit sticloasă, stinge cu vinul și smântâna. Amestecă și lasă să se înfierbânte.
3.Unge cu restul de unt o tavă termorezistentă și alternează straturi de cartofi, sosul de vin, ceapă și smântână și salvia tăiată și brânza Gruyere.
4.Acoperă cu o folie și dă la cuptor 30-40 de minute sau până cartofii la cuptor capătă o crustă aurie și apetisantă.
credit foto: © Peredniankina – Fotolia.com
1 ½ kg cartofi albi
1 ceapă
un cub de unt + 1 linguriță pentru uns
100 ml vin alb
300 ml lapte
300 ml smântână
3 frunze de salvie
50 g brânză Gruyere
Adaugă comentariu