Home » Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

1.Fierbe pentru 3 minute cartofii în apă cu sare, apoi scurge-i și lasă-i să se răcorească suficient să-i poți ține în mână și să nu te frigă, Feliază-i cât poți de subțiri, dar fără să-i sfărâmi.

2.Încinge cubul de unt într-o tigaie și călește ceapa tăiată mărunt. CÂnd a devenit sticloasă, stinge cu vinul și smântâna. Amestecă și lasă să se înfierbânte.

3.Unge cu restul de unt o tavă termorezistentă și alternează straturi de cartofi, sosul de vin, ceapă și smântână și salvia tăiată și brânza Gruyere. 

4.Acoperă cu o folie și dă la cuptor 30-40 de minute sau până cartofii la cuptor capătă o crustă aurie și apetisantă.

credit foto: © Peredniankina – Fotolia.com

 

Salata de cartofi

Poza principala

cartofi_la_cuptor_fotolia_67304570_subscription_xxl.jpg_c_peredniankina_-_fotolia.com_mica.jpg

1 ½ kg cartofi albi

1 ceapă

un cub de unt + 1 linguriță pentru uns

100 ml vin alb

300 ml lapte

300 ml smântână

3 frunze de salvie

50 g brânză Gruyere

 

Cartofi noi la tavă

Cartofi la cuptor, o cină minunată pregătită în tihnă.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE