1. Spală ceapa şi prazul, toacă-le şi căleşte-le în ulei încins până devin sticloase.
2. Adaugă orezul spălat şi scurs şi lasă la fiert. Potriveşte de sare, amestecă boiaua. Lasă să se lege şi ia de pe foc.
3. Curăţă cartofii, taie-i rondele, dă-i prin sare şi piper. Aşază primul strat – de cartofi, următorul – de orez, apoi un strat de prune uscate şi acoperă cu un strat de cartofi.
4. Dă la cuptor cartofii macedoneni circa 15-25 de minute, până se rumesc.
Stiai? Felurile de mâncare macedonene poartă influenţa turcilor şi grecilor. Astfel, nu-i o surpriză să regăsiţi în meniul din zonă musaca de carne sau musaca din legume.
credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg cartofi
2 cepe
1 fir de praz
50 g orez
1 linguriță cu boia
15 prune uscate
4 linguri ulei
pesmet
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu