O garnitură pe bază de cartofi noi, fasole verde, mazăre și arome din belșug.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi mici
- 250 g morcovi mici
- 1 legătură mentă proaspătă
- 1 cub concentrat supă de pui
- 200 g fasole verde fideluță
- 200 g fasole verde lată
- 1/2 varză creață
- 200 g mazăre congelată
- 1 cub unt
- 1/2 lămâie
Modalitate de preparare:
- Spălați cartofii și îndepărtați capetele morcovilor.
- Adăugați totul într-o cratiță mare, împreună cu un praf de sare.
- Rupeți frunzele de mentă și lăsați-le deoparte.
- Adăugați în cratiță tulpinile de la mentă și turnați apă clocotită cât să acopere legumele peste care adăugați cubul concentrat de supă și acoperiți vasul cu un capac.
- Îndepărtați capetele păstăilor, apoi tăiați fasolea lată în bucăți de 1 cm.
- Tăiați varza creață în două, îndepărtați frunzele exterioare, aruncați cotorul și tăiați varza ăn felii subțiri.
- Adăugați varza, fasolea și mazărea în cratiță, amestecați și acoperiți din nou cu capacul.
- Lăsați legumele 15-20 de minute pe foc.
- Scurgeți legumele într-o strecurătoare, apoi puneți-le din nou în cratiță.
- Stropiți-le bine cu ulei de măsline extravirgin, adăugați un praf de sare și piper și cubul de unt.
- Stoarceți deasupra zeama de la 1/2 lămâie și amestceați bine.
- Răsturnați legumele pe un platou și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu