1. Spală cartofii în coajă și pune-i la fiert în apă deja clocotită în care ai pus și o linguriță cu sare șio frunză de dafin. Când scobitoarea-test intră ușor în ei, cartofii sunt fierți, scurge-i și lasă-i pe un grătar să se răcorească puțin.
2. Taie mărunt roșiile, ardeiul, castraveții, ceapa și pune-le într-un castronel. Toarnă ulei după gust, stropește cu puțin suc de lămâie proaspăt stors, pune sare și pătrunjel tocat mărunt.
3. Freacă brânza de vaci cu iaurtul bine scurs, adaugă puțin mărar tocat mărunt și potrivește gustul de sare.
4. Crestează cartofii pe lungime și scobește-i puțin, cât să lași loc de o frunză de salată și 1-2 linguri cu umplutură de cremă de iaurt și brânză.
5. Pune câte 2 cartofi pe farfurie, pune deasupra sos de roșii și legume din abundență și servește. Un pahar cu vin alb, dacă este permis, va întregi festinul.
8 cartofi potriviți
200 g iaurt
150 g brânză de vaci fină
câteva frunze de salată
1 frunză de dafin
mărar
pentru salsa de vară:
2-3 roșii
2 castraveți mici
1 ceapă roșie mare
1 ardei gras roșu
pătrunjel verde
lămâie
sare
ulei
Adaugă comentariu