Cartofi umpluți și salsa de vară

1. Spală cartofii în coajă și pune-i la fiert în apă deja clocotită în care ai pus și o linguriță cu sare șio frunză de dafin. Când scobitoarea-test intră ușor în ei, cartofii sunt fierți, scurge-i și lasă-i pe un grătar să se răcorească puțin.

2. Taie mărunt roșiile, ardeiul, castraveții,  ceapa și pune-le într-un castronel. Toarnă ulei după gust, stropește cu puțin suc de lămâie proaspăt stors, pune sare și pătrunjel tocat mărunt. 

3. Freacă brânza de vaci cu iaurtul bine scurs, adaugă puțin mărar tocat mărunt și potrivește gustul de sare.

4. Crestează cartofii pe lungime și scobește-i puțin, cât să lași loc de o frunză de salată și 1-2 linguri cu umplutură de cremă de iaurt și brânză.

5. Pune câte 2 cartofi pe farfurie, pune deasupra sos de roșii și legume din abundență și servește. Un pahar cu vin alb, dacă este permis, va întregi festinul.

 

Pizza de vară

Poza principala

cartofi_umpluti_mica.jpg

8 cartofi potriviți

200 g iaurt

150 g brânză de vaci fină

câteva frunze de salată

1 frunză de dafin

mărar

 

pentru salsa de vară:

2-3 roșii

2 castraveți mici

1 ceapă roșie mare

1 ardei gras roșu

pătrunjel verde

lămâie

sare

ulei

 

Castraveți murați de vară

Un festin de vară ușor de pregătit și bun de-ți lingi degetele!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE