Mod de preparare Laptele, cu bucățile de scortişoară şi cu foarte puțină sare se pune la fiert, la foc mic. Se bat bine ouale cu zahărul şi cu zahărul vanilat, se toarnă în laptele călduț şi se fierbe amestecând în continuu, până când începe să formeze cocoloaşe. Când bucățile prinse sunt de mărimea unor nuci, dacă ați folosit se scot bețele de scortişoară, se adaugă stafidele, se mai amestecă puțin şi se toarnă într-un tifon aşezat în prealabil într-o strecurătoare, iar aceasta, la rândul ei într-un vas de vreo 2-3 litri, apoi tifonul se leaga, ca pentru o brânză. Caşul se stoarce bine, cât timp e fierbinte, apoi se mai lasă atârnat, să se scurgă 3-4 ore. Nu se aruncă nici zerul ce rămâne, şi acesta se poate consuma, are un gust foarte plăcut.
Aveti nevoie:
Un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime, 10 ouă, 4 linguri de zahăr, 3-4 batoane de scortișoară, 2 batoane de vanilie, 2 plicuri de zahăr vanilat, puțină sare (se mai pot adăuga stafide după gust).
Un litru de lapte de casă, sau minim 3,5% grăsime, 10 ouă, 4 linguri de zahăr, 3-4 batoane de scortișoară, 2 batoane de vanilie, 2 plicuri de zahăr vanilat, puțină sare (se mai pot adăuga stafide după gust).
Cas galben de Sf Pasti, delicios
Numar de portii
20
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu