1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Bateti untul pana cand devine moale, adaugati zaharul, apoi amestecati totul pana cand devine pufos. Adaugati ouale in compozitie si mixati. Cerneti treptat faina in compozitie si turnati o lingura de apa fierbinte, amestecand bine.
2. Impariti amestecul in formele de prajitura. Coaceti-le in centrul cuptorului pentru 20-22 de minute. Raciti pentru 10 minute, apoi scoateti-le cu o ustensila potrivita. Lasati-le, apoi, pana se racesc complet.
3. Incalziti gemul cu 1-2 linguri de apa intr-o cratita mica. Fierbeti pentru 1 minut. Luati unul din „castele”, dati-l prin gemul incalzit, apoi tavaliti-l prin cocos. Decorati cu o cireasa glasata, repetand apoi procedura cu celelalte „castele” ramase.
125g unt
125 zahar
2 oua, batute
125g de faina
5 linguri de gem rosu (orice sortiment)
60g cocos
8 cirese glasate
8 forme de prajitura
Adaugă comentariu