1. Pune 1,5 l de apă la fiert cu 1, 5 linguri cu vârf cu sare grunjoasă.
2. Între timp, spală castraveții și verifică-i să fie fermi la atingere și fără nici o pată. 3. Curăță usturoiul și taie în jumătate ardeii iuți.
3. Așază castraveții în borcan, unul lângă altul, presărând printre ei boabele de piper, cățeii de usturoi, 2 ardei iuți și deasupra mărarul.
4. Așază borcanul pe lama unui cuțit și toarnă deasupra saramura fierbinte. Leagă un celofan deasupra și dă afară, nu în soare direct, pentru 2-3 zile.
5. Când au fermentat destul, și au căpătat gustul dorit, pune borcanul cu castraveti murati la rece și mai lasă 1-2 zile.
Mancare de castraveti murati
14-15 castraveți cornișon
1-2 ardei iuți roșii
5-6 căței de usturoi
10 boabe de piper
1-2 tije de mărar uscat
sare grunjoasă
apă
1 borcan de 2 l
Castraveti in otet crocanti
Adaugă comentariu