1. Frământă nuca zdrobită cu oul și scorțișoara până ce obții un amestec maleabil. Cu mâinile unse, împarte fideua în porții potrivite pentru un cataif.
2. Așază câte o lingură cu umplutură de nucă și rulează fideaua cu atenție (vezi foto). Repetă până la terminarea umpluturii și așază rulourile într-o tavă unsă cu unt. Dă la cuptor 30 de minute sau până ce fideaua devine aurie.
3. Între timp, pune pe foc ingredientele pentru sirop și lasă-le până ce se leagă. Toarnă siropul fierbinte peste rulourile de cataif și lasă-le câteva ore. Dacă vrei să nu fie crocante, acoperă tava cu o folie.
Baclava
1,250 kg fidea pentru cataif
250 g nucă
450 g unt topit
1-2 linguriţe cu scorţişoară
2 linguri cu zahăr
1 ou
nucă pentru decor
1,5 l apă
pentru sirop
1,250 kg zahăr
4-5 cuişoare
1 batoane de scorţişoară
3 linguriţe cu zeamă de lămâie
Adaugă comentariu