Cataif

1. Frământă nuca zdrobită cu oul și scorțișoara până ce obții un amestec maleabil. Cu mâinile unse, împarte fideua în porții potrivite pentru un cataif.

2. Așază câte o lingură cu umplutură de nucă și rulează fideaua cu atenție (vezi foto). Repetă până la terminarea umpluturii și așază rulourile într-o tavă unsă cu unt. Dă la cuptor 30 de minute sau până ce fideaua devine aurie.

3. Între timp, pune pe foc ingredientele pentru sirop și lasă-le până ce se leagă. Toarnă siropul fierbinte peste rulourile de cataif și lasă-le câteva ore. Dacă vrei să nu fie crocante, acoperă tava cu o folie.

 

Baclava

Poza principala

cataif_fotolia_31700738_subscription_xxl.jpg_c_viperagp_-_fotolia.com_mica.jpg

1,250 kg fidea pentru cataif

250 g nucă

450 g unt topit

1-2 linguriţe cu scorţişoară

2 linguri cu zahăr

1 ou

nucă pentru decor

1,5 l apă

 

pentru sirop

1,250 kg zahăr

4-5 cuişoare

1 batoane de scorţişoară

3 linguriţe cu zeamă de lămâie

 

Ciocolată de casă cu nucă

Pentru mese cu invitați de soi, pregătește rețeta de cataif și le vei smulge laudele.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE