Home » Mâncăruri » Chef Cătălin Scărlătescu ne prezintă rețeta de drob a bunicii lui
Mâncăruri

Chef Cătălin Scărlătescu ne prezintă rețeta de drob a bunicii lui

drob

Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blanda persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște și pe care astăzi vreau să o împărtășesc cu voi.

Ingrediente

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • carne de miel 250 g
  • 400 g ceapă și usturoi verde
  • 400 g mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure

Mod de preparare

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașină.

Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine.

Pentru fiecare kilogram de compoziție amestecați 8 ouă bătute. Asezonați cu sare și piper.

Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140°C, pentru 50 de minute.

Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Poftă bună! Să aveți un Paște liniștit!

Citește și: Cum alegem corect ouăle și carnea de miel pentru Paște?

Citește și: Paștele: ce semnifică și ce obiceiuri sunt la noi și în alte țări

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE