Home » Cate calorii are carnea de porc?

Cate calorii are carnea de porc?

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Carnea de porc are un aport caloric mediu, cam cât al… cărnii de pasăre (între 105 şi 135 kcal/100 g, în funcţie de bucata de carne).
calorii_carne_de_porc.jpg

Despre ea auzim, din păcate, numai lucruri rele. Dar carnea de porc e chiar sănătoasă dacă, desigur, este consumată în cantităţi rezonabile şi preparată cum se cuvine. Se spune despre această carne că e prea grasă, că are mult colesterol rău. Sau prea multe proteine, care, nu-i aşa, nu fac deloc bine. Să vedem, aşadar, de ce e bine şi sănătos să avem preparate din carne de porc pe masă.

 

Calorii la fel ca puiul

Carnea de porc are un aport caloric mediu, cam cât al… cărnii de pasăre (între 105 şi 135 kcal/100 g, în funcţie de bucata de carne). De asemenea, are un conţinut mic de grăsimi (în medie, 3 g/100 g), fapt ce încadrează perfect această hulită carne într-o alimentaţie echilibrată. În plus, carnea de porc are grăsimea la vedere şi poate fi uşor îndepărtată. 

 

Ruladă de porc cu legume

 

Face bine la sânge

Lipidele din carnea de porc sunt constituite în mare parte din acizi graşi nesaturaţi (60%, la fel ca puiul), foarte buni în prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

Proteine bune

Carnea de porc este bogată în proteine de o excelentă calitate. O bucată de 150 g este suficientă pentru a acoperi 50% din aportul zilnic al unui adult de 70 kg. În plus, e plină de fier, necesar producerii globulelor roşii, şi bogată în vitamine din grupul B (100 g de carne de porc asigură 60% din necesarul zilnic de astfel de vitamine, care contribuie la buna funcţionare a sistemului neuromuscular). Conţine, de asemenea, o mare cantitate de zinc (1,5-4 mg/100 g), care creşte imunitatea organismului, precum şi seleniu, antioxidant puternic ce protejează celulele împotriva atacului radicalilor liberi.

 

Muşchi de porc cu portocale

 

Totuși, cu măsură

Cârnaţii, şunca, dar şi caltaboşul şi sarmalele din carne de porc care se fac de sărbători conţin de până la trei ori mai multă grăsime decât carnea macră, ceea ce le face, e adevărat, mai periculoase. Consuma-le deci moderat şi preparate în casă, pentru a nu cauza dezechilibre în organism.

 

Cotlete de porc marinate

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE