1. Incinge cuptorul si asaza un vas mic cu apa în interiorul lui. Spala vinetele, sterge-le cu o carpa uscata si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor pentru o ora.
2. Scoate vinetele si lasa-le sa se raceasca. Taie-le apoi în jumatati si scobeste interiorul cu o lingura. Pune miezul (cu tot cu seminte) într- un castron de sticla sau portelan.
3. Piseaza marunt usturoiul si semintele de chimen si adauga-le peste vinetele coapte. Condimenteaza cu boia, potriveste gustul de sare si piper, adauga sucul de lamaie, uleiul de masline si amesteca, pana se transforma într-o compozitie cremoasa.
4. Serveste caviarul de vinete pe felii de paine neagra, decoreaza cu bobite de rodie, frunzulite de coriandru si ceapa rosie feliata cat mai subtire.
1 kg vinete
1 rodie
2 caței de usturoi
1 ceapa rosie
2 linguri cu suc de lamaie
1 lingurița cu boia iute
1 lingurița cu chimen
3 linguri cu ulei de masline
coriandru, sare, piper
Adaugă comentariu