1. Spală vânăta. Taie vânăta pe lung, în jumătăți. Sărează bucățile de vânătă, unge cu ulei de măsline și așază pe o tavă de copt unsă în prealabil cu unt. Coace la 180 °C timp de 25 de minute.
2. Toacă ceapa și călește-o în unt până capătă o culoare aurie. Adaugă ciupercile spălate și tocate. Stinge cu votca. Lasă pe foc până se evaporă lichidul. Dă deoparte și lasă să se răcească.
3. Scoate miezul de la vânătă și pasează-l cu o furculiță. Adaugă ciupercile călite, condimentele și brânza topită.
4. Servește cu pâine integrală.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Stiai? Caviarul rusesc autentic este considerat un produs de lux, 1 kg ajungând să coste între 6.000 și 15.000 de euro. Este simbolul rafinamentului în gastronomie. Rusia este cel mai mare producător de caviar din lume.
1 vânătă
150 g brânză topită
200 g ciuperci
50 ml votcă
4 fire de pătrunjel proaspăt
1 fir de măghiran proaspăt
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
50 g unt
sare
tarhon
Adaugă comentariu