
Extractul din aceste fructe poate fi găsit la magazinele naturiste şi este recomandat pentru întărirea imunităţii organismului.
• Tratamentul sau prevenirea răcelii, mai ales pe timp de iarnă – fructele de agriş negru sunt foarte bogate în vitamina C, B1, B2 sau PP
• Astenia şi convalescenţa după o boală istovitoare – fructele sunt un puternic remineralizant
• Guta şi reumatismul – se recomandă o cură de fructe de agriş, timp în care nu se mai consumă nimic altceva.
• Ciroză şi hepatită – fructele stimulează funcţia hepatică
• Diaree cronică sau acută
• Celulită
• Hipertensiune şi obezitate
• Tuse şi răguşeală
Cum se administrează
• Ceai de frunze – după ce sunt uscate într-un loc răcoros, din frunze se poate prepara ceai pentru tratarea gutei. Peste o månă de frunze se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se mai lasă un pic la fiert. Cånd se răceşte, se îndulceşte cu miere şi se consumă cam 3 căni pe zi. Este foarte bun şi pentru gargară în tratamentul tusei.
• Suc de fructe – 1 kg de fructe se stoarce şi se dă la fiert timp de o oră. Se îndulceşte cu zahăr sau cu puţină miere şi se toarnă în sticle curate care se pun la păstrat într-un loc răcoros. Se administrează cåte o linguriţă sau două pe zi pentru a grăbi vindecarea răguşelii. Amestecat cu puţină apă este foarte bun şi pentru gargare.
Adaugă comentariu